KILPAILUN SÄÄNNÖT 

KILPAILUN SÄÄNNÖT JA EHDOT

(regler och villkor på svenska publiceras senare)

Kaikki tapahtumaan osallistuvat sitoutuvat ilmoittautuessaan noudattamaan näitä sääntöjä.
Juoksutapahtuman vastuullisena järjestäjänä toimii Sipoon Syke Oy Ab.

Sarjat
Tough = Kilpasarja
Run = Hupisarja

Kellonajat lähdöille julkaistaan sivuilla myöhemmin kun osallistujamäärä on tiedossa.

Reitti
Reitti kulkee suurelta osin maastossa, luontopolulla. Reitillä on erilaisia ylitettäviä ja alitettavia tai muutoin suoritettavia esteteitä. Reitillä saattaa myös olla yksi vesieste jossa joutuu kahlaamaan läpi. Kaikki reitin esteet ovat kierrettävissä mikäli joku este on liian haastava. Esteen kierrettäessä tulee kuitenkin paikalla suorittaa sakkorangaistus, esimerkiksi 30 punnerrusta.
Reitti koostuu yhdestä kierroksesta. Jokainen voi itse päättää juokseeko vai käveleekö koko matkan.
Järjestäjä pidättää oikeuden reittimuutoksiin ja esteitä koskeviin muutoksiin ennen tapahtumaa sekä sen aikana.

Kisan voittaja
Tough-sarjassa nopeiten kaikki esteet radan suorittanut juoksija on kisan voittaja. Myös tässä sarjassa voi kiertää esteitä, mutta silloin ei ole oikeutettu palkinnoille.
Esteitä ja niiden suorittamista valvoo järjestäjän asettama henkilö.
Run-sarjassa jokainen valitsee kuntonsa ja mahdollisuuksien mukaan suoritettavat esteet. Myös tässä sarjassa kisaileva voi voittaa kisan, mikäli hän kiertää reitin nopeiten ja suorittaa kaikki esteet.
Jokainen määräajassa maaliin tullut molemmissa sarjoissa palkitaan.

Kilpailuaika
Kilpailun maksimisuoritusaika on neljä tuntia.

Ajanotto
Lisätietoa ajanotosta myöhemmin, riippuu osallistujamäärästä.

Tulokset
Jokainen määräajassa maaliin juossut saa virallisen tuloksen, joka lasketaan lähtöviivan ylityksestä maaliviivan ylittämiseen. Tulokset voidaan julkaista järjestäjän nettisivuilla.

Vakuutukset
Osallistujat eivät ole vakuutettu kilpailun aikana järjestäjän toimesta.
Jokainen kilpailija kilpailee näin ollen omalla vastuullaan.

Ikäraja
Ikäraja on 16 vuotta ja alle 18-vuotiaat vain huoltajan suostumuksella.

Valitukset
Valitukset tulee tehdä viimeistään tunnin kuluttua kilpailun päättymisestä kirjallisesti kilpailukansliaan ellei toisin ohjeisteta.

Hylkääminen
Järjestäjillä on oikeus hylätä suoritus mikäli kilpailija havaitaan oikaisevan tai muutoin häiritsee kanssakilpailijoiden suoritusta. Kaikki esteet ovat vapaaehtoisia, myös Tough-sarjassa.

Alkoholin vaikutuksen alaisena kilpaileminen on kielletty ja järjestäjällä on oikeus hylätä kilpailijan osallistuminen kokonaan. Tällöin osallistumismaksua ei palauteta. Mikäli on aiheellista epäillä että kilpailija on alkoholin vaikutuksen alaisena on järjestäjä oikeutettu puhalluttamaan kilpailija.

Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen tapahtuu Sipoon Sykkeen verkkokaupassa. Ilmoittautumisen voi maksaa myös liikuntaseteleillä jolloin maksu tehdään Sipoon Sykkeen asiakaspalvelussa. Ilmoittautuminen on sitova! Ilmoittautumalla olet myös hyväksynyt kilpailun säännöt ja sitoudut noudattamaan niitä.

Osallistumisen siirto tai peruutus
Mikäli joudut perumaan osallistumisesi tapahtumaan sairauden, loukkaantumisen tai äkillisen esteen vuoksi, voit perua osallistumisesi lääkärintodistusta vastaan tai siirtää se jollekin toiselle.
Siirtäminen onnistuu mikäli olet ilmoittanut peruuntumisesta ennen tapahtumaa tapahtumanjärjestäjille sähköpostilla osoitteeseen syketoughrun@gmail.com
Jos myyt osallistumisesi tai tilallesi tulee toinen juoksija on siitäkin hyvä tehdä ilmoitus kenen tilalle kyseinen henkilö tulee ja hänen tietonsa (nimi, kotipaikka, syntymävuosi ja sähköpostiosoite sekä sarja hupi/kilpa) sähköpostilla osoitteeseen syketoughrun@gmail.com.

Osallistumismaksu palautetaan ainoastaan lääkärintodistuksella. Tapahtuman jälkeen emme voi peruutuksia hyväksyä.

Lisätietoja tapahtumasta: syketoughrun@gmail.com